ASCE

Udruženje znamenitih groblja Europe ASCE

Misija ASCE je promoviranje i podizanje svijesti o važnosti i vrijednosti značajnih europskih grobalja kao jednog od temelja kulturne baštine, povijesti i umjetnosti.

Članstvo u ASCE je važno na nekoliko načina. Donosi mnoge dodane vrijednosti za groblje i pojedinca ili organizaciju posvećenu udruzi odnosno cilj je očuvanje i zaštita baštine koja se nalazi na našim grobljima kao i da svaki europski građanin dođe u kontakt s europskom baštinom koja počiva na grobljima.

ASCE je međunarodna mreža organizacija koja sudjeluje u mnogim zajedničkim projektima. Od istraživanja do restauracija, novih tehnologija i promocije groblja kao dijela kulturne baštine. Pružaju sustav prijave za EU programe financiranja na zajedničkim međunarodnim projektima. Svi članovi dobivaju informacije u vezi s novim projektnim idejama i mogućim shemama financiranja iz EU-a. Osim toga, postoje i druge važne prednosti podnošenja projekta za dodjelu  sredstava Europske unije putem ASCE, a to je bolja ocjena projekta od strane komisije. Budući da je  udruga već provela nekoliko uspješnih projekata financiranih od strane EU-a, partnerstvo ASCE-a može snažno doprinijeti ukupnoj ocjeni projekta od strane komisije. Ukratko, svaki projekt ima više šanse osvojiti sredstva s tim da je ASCE njegov dio.

Članovi ASCE-a koji se prijave za EU natječaje za dobivanje sredstava imaju poseban prioritet u okviru ASCE. Oni mogu stupiti u kontakt s velikom mrežom članova kako bi stekli nove partnere ili dobili drugu važnu podršku.

Da bismo sačuvali naša groblja, ključni su istraživački i restauratorski projekti. Stoga potrebno je biti aktivan i biti uključen u takve projekte. Ma koliko projekti mali bili, oni su važni za misiju ASCE. Dakle, aktivno sudjelovanje i rad na projektima predstavlja obaveznu aktivnost za članove. 

Značenje udruženja ASCE za Gradsko groblje Viktorovac i Sisak

Gradsko groblje Viktorovac  priznato je kao značajno groblja Europe, što pozitivno utječe njegovu prepoznatljivost u Hrvatskoj i u Europi, a isto tako i grada.

Projekti udruženja ASCE

U okviru udruženja provode se brojni međunarodni projekti, koji na svoj način dopunjuju i nadograđuju misiju, poput projekata:

  • Dani baštine europskih groblja (WDEC)
  • Put europskih groblja
  • Mobilni vodič ARtour
  • Simboli na grobljima

Certifikat izvrsnosti

Raspored ispraćaja

No data was found
Shopping Basket